VROČI LIKALNIK

VROČI LIKALNIK

Se uporablja pri nanosu tankega japonskega arhivskega papirja FILMOPLAST R. Lepilo, ki je nanešeno na zelo tankem japonskem papirju, se aktivira s pomočjo vročega likalnika. Uporablja se za popravilo razpadlih ali strganih listov in arhivskih dokumentov.

Gube na papirju je mogoče nežno zgladiti s teflonsko prevlečeno likalno ploščo grelnega likalnika. Brezstopenjsko nastavljiva temperatura 100–220 °C skupaj z japonskim papirjem FILMOPLAST R omogoča skoraj nevidno popravilo strganih strani, not ali risb. Grelni likalnik se lahko uporablja tudi za pritrditev fragmentov dokumenta na VROČI LAMINACIJSKI STROJ HSM 2.0 za vroče plastificiranje. Priložena bombažna prevleka za grelno podlago ščiti med shranjevanjem. Zaradi LCD-ja s prikazom temperature in priloženega stojala za shranjevanje je likalnik priročen mini likalnik pri popravljanju ARHIVSKIH dokumentov in drugega papirja.

 

Tehnične karakteristike:

  • Podplat s teflonsko prevleko
  • Brezstopenjsko nastavljiva od 100 °C do 220 °C
  • LCD s prikazom temperature
  • Vključno s stojalom za shranjevanje
  • Z bombažno prevleko za grelno podlago

 

Številka artikla:

6015972                       VROČI LIKALNIK

Neschen folije za zaščito knjig in popravilo knjig prijazni do okolja in antibakterijske folije

Postopki popravila knjig in ohranjanja arhivskih dokumentov…

FILMOPLAST R je zelo tanek, prozoren, japonski papir, katerega se s pomočjo vročega točkovnega likalnika, toplotno aktivira in nanese v trakovih ali polah (rolah), na strgane liste ali dokumente arhivske vrednosti.

V laboratorijih podjetja NESCHEN posvečajo mnogo pozornosti tudi zaščiti arhivske dokumentacije. Sodobni arhivi uporabljajo moderne postopke in materiale, pri katerih arhivska dokumentacija ne propada. Zato so v podjetju NESCHEN našli načine, kako najenostavneje in kvalitetno ohraniti arhivsko dokumentacijo, da jih bodo lahko uporabljali tudi kasnejši rodovi.

 

Proizvod: FILMOPLAST R
Pakiran je v škatlici z rezalnikom ali rolah širine 2, 31, 41, 62 cm, dolžine 50 ali 200 m. Odstranljiv s alkoholom ali ponovnim segrevanjem.

Izredno tanek tehnični japonski papir brez lignina in hermiceluloze ter z visoko vsebnostjo alfaceluloze. Prevlečen je s plastjo lepila, ki se aktivira s toploto in impregniran s kalcijevim karbonatom za nevtralizacijo kislin. Omogoča praktično nevidna popravila raztrganih strani ter ohranjanje modernih dokumentov.

VROČI LIKALNIK za točkovno nanašanje japonskega papirja FILMOPLAST R ponuja vse prednosti Bueckebergove restavratorska metoda za arhivske materiale, katero so razvili nemški arhivarji in je namenjena popravljanju posameznih strani. Omenjena metoda je plod večletnega raziskovalnega dela arhivarjev Državnega arhiva Spodnje Saške. Podjetje NESCHEN je na področju razvoja Bueckebergove metode začelo sodelovati z arhivarji leta 1996 in jo preko svoje razvejane prodajne mreže razširilo na svetovne trge. Podjetje NESCHEN se s proizvodnjo arhivskih trakov in zaščitnih folij za knjige ukvarja že od leta 1948 in uživa visok ugled v evropskih arhivskih krogih.


folije za zaščito knjig

NAJPOGOSTEJE UPORABLJENI PROIZVODI: