HSM 2.0 VROČI LAMINACIJSKI STROJ

HSM 2.0 VROČI LAMINACIJSKI STROJ

Je laminacijski stroj širine 62cm za nanos arhivskega japonskega papirja s toplotno aktivacijo lepila pri 130°C. Lepilo, ki je nanešeno na zelo tankem papirju FILMOPLAST R, se aktivira s pomočjo vročega likalnika. Stroj je primeren za masovno popravilo razpadlih ali strganih listov in arhivskih dokumentov.

Neschen folije za zaščito knjig in popravilo knjig prijazni do okolja in antibakterijske folije

S strojem lahko masovno, enostransko ali obojestransko laminirate dokumente s folijo FILMOPLAST R. Učinkovito lahko izvedete velikoserijsko restavriranje lesnih papirjev in časopisov iz sredine 19. stoletja. Zagotovljeni so znatni prihranki časa in stroškov za uporabnika.

 

Tehnične karakteristike:

 • Širina 620 mm je primerna za vse velikosti japonskega papirja FILMOPLAST R
 • Spremenljiva hitrost do dveh metrov na minuto
 • Ima dva ogrevana valja (do 150 °C) in dva vlečna valja (ročno nastavljiva do razmika 20 mm)
 • Vključno z dodatno opremo: odstranljiva izstopna miza, podajalna miza na kolesih


Uporabnost

 • Velika podajalna miza iz nerjavečega jekla omogoča enostavno vstavljanje dokumentov
 • Vhodno mizico je mogoče zložiti navzgor in jo držijo magneti
 • Zgornji in spodnji nosilec materiala je mogoče enostavno opremiti z rolami FILMOPLAST R
 • Uporabniku prijazna nadzorna LED plošča
 • Enostavna nastavitev napetosti materiala preko zunanjih zavor
 • Odstranljiva podajalna miza
 • Robustna podajalna miza na koleščkih omogoča enostavno premikanje stroja
 • Varnostni gumb za izklop v sili, povečana varnost operaterja
 • CE certifikat

 

Številka artikla:
6041412                       HSM 2.0

 

Postopki popravila knjig in ohranjanja arhivskih dokumentov…

FILMOPLAST R je zelo tanek, prozoren, japonski papir, katerega se s pomočjo stroja HSE 2.0 za masovno aplikacijo, toplotno aktivira in nanese v trakovih ali polah (rolah), na strgane liste ali dokumente arhivske vrednosti.

V laboratorijih podjetja NESCHEN posvečajo mnogo pozornosti tudi zaščiti arhivske dokumentacije. Sodobni arhivi uporabljajo moderne postopke in materiale, pri katerih arhivska dokumentacija ne propada. Zato so v podjetju NESCHEN našli načine, kako najenostavneje in kvalitetno ohraniti arhivsko dokumentacijo, da jih bodo lahko uporabljali tudi kasnejši rodovi.

 

Proizvod: FILMOPLAST R
Pakiran je v rolah širine 31, 41, 62 cm, dolžine 50 ali 200 m. Odstranljiv s alkoholom ali ponovnim segrevanjem.

Izredno tanek tehnični japonski papir brez lignina in hermiceluloze ter z visoko vsebnostjo alfaceluloze. Prevlečen je s plastjo lepila, ki se aktivira s toploto in impregniran s kalcijevim karbonatom za nevtralizacijo kislin. Omogoča praktično nevidna popravila raztrganih strani ter ohranjanje modernih dokumentov.

Stroj HSE 2.0 za vroče nanašanje japonskega papirja FILMOPLAST R ponuja vse prednosti velikega laminirnega stroja. Najpomembnejše zahteve pri razvoju stroja so bile enostavno rokovanje, hitra in enostavna zamenjava rol FILMOPLAST R in stopenjska nastavitev hitrosti in toplote 130 stopinj Celjzija.

Bueckebergova restavratorska metoda za arhivske materiale so razvili nemški arhivarji in je namenjena popravljanju posameznih strani. Omenjena metoda je plod večletnega raziskovalnega dela arhivarjev Državnega arhiva Spodnje Saške. Podjetje NESCHEN je na področju razvoja Bueckebergove metode začelo sodelovati z arhivarji leta 1996 in jo preko svoje razvejane prodajne mreže razširilo na svetovne trge. Podjetje NESCHEN se s proizvodnjo arhivskih trakov in zaščitnih folij za knjige ukvarja že od leta 1948 in uživa visok ugled v evropskih arhivskih krogih.

folije za zaščito knjig

NAJPOGOSTEJE UPORABLJENI PROIZVODI: